Kirill Petrenko dirigeert Berg en Bartók bij het Koninklijk Concertgebouworkest

Gevierde chef-dirigent van de Berliner Philharmoniker keert na tien jaar terug bij het Concertgebouworkest met kleurrijk programma 
Staatsieportret Koninklijk Concertgebouworkest 2018
Staatsieportret Koninklijk Concertgebouworkest 2018
Op 22 en 23 juni dirigeert Kirill Petrenko het Koninklijk Concertgebouworkest. Tien jaar na zijn indrukwekkende debuut komt Petrenko, gelauwerd chef-dirigent van de Berliner Philharmoniker, terug met Alban Bergs Drei Orchesterstücke en De houten prins van Béla Bartók - niet de gebruikelijke orkestsuite, maar de complete balletmuziek. Het is pas de tweede keer dat De houten prins bij het orkest op de lessenaar staat (de eerste keer was in 2001 met Iván Fischer). 
 
Kirill Petrenko is een van de grootste dirigenten van onze tijd. Na zijn studie in Wenen – de in Omsk geboren musicus is al sinds zijn achttiende Oostenrijks staatsburger – groeide zijn reputatie aan het roer van het Meininger Staatstheater en de Komische Oper Berlin. In januari 2013 leidde hij voor het eerst het Concertgebouworkest. Datzelfde jaar werd hij Generalmusikdirektor van de Bayerische Staatsoper; twee jaar later werd hij benoemd tot Musikdirektor van de Berliner Philharmoniker, waar hij in 2019 Simon Rattle opvolgde. 
 
Het concert van vrijdag 23 juni wordt op zondag 2 juli om 14.00 uur door AVROTROS op de radio uitgezonden via NPO Klassiek.