Concertgebouworkest geeft Kinderconcerten en Schoolconcerten

Koning Klimboom en RAZZMATAZZ! voor kinderen vanaf 6 jaar, en Kindermuziekdagen voor de kleintjes 

foto: Renske Vrolijk/Concertgebouworkest
foto: Renske Vrolijk/Concertgebouworkest
In het seizoen 2023/2024 geeft het Koninklijk Concertgebouworkest weer twee bijzondere concerten voor kinderen van 6 jaar en ouder. Op 19 november wordt Koning Klimboom uitgevoerd in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, op 17 maart 2024 klinkt het Kinderconcert RAZZMATAZZ! in de Grote Zaal. RAZZMATAZZ wordt op andere data ook als Schoolconcert uitgevoerd. 
 
Naast de Kinderconcerten en Schoolconcerten organiseert het orkest in seizoen 2023/2024 ook twee keer een Kindermuziekdag, een leuke muzikale ontdekkingstocht voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Het Concertgebouworkest opent zijn deuren voor de kleintjes op zondag 15 oktober 2023 en zondag 7 april 2024. 
 
Koning Klimboom  
Op zondag 19 november spelen orkestmusici met acteur Rogier van Erkel Koning Klimboom. In dit ongelofelijke verhaal maken we kennis met Peer, een dromerige en héél eigenwijze boomklimmer. Als zijn moeder weer eens boos op hem is, klimt Peer in de boom. Daarboven in het groen beleeft hij allerlei avonturen en ontmoet hij de wonderlijkste figuren. Hij gaat op reis, de bergen in, trouwt bijna met de dochter van de Trollenkoning, krijgt ongevraagd advies van de Kromme en komt uiteindelijk zelfs de dood tegen. Hij moet bewijzen dat hij wel degelijk iemand is en dat iemand hem zou missen - dan denkt hij aan zijn vriendinnetje Solveig… 
 
De prachtige muziek is van Edvard Grieg (Peer Gynt); tekst en regie Lotte van Dijck. Koning Klimboom wordt twee keer uitgevoerd: om 13.00 uur en om 15.30 uur.  
 
RAZZMATAZZ!  
Op zondag 17 maart speelt het voltallige orkest in de Grote Zaal het gloednieuwe RAZZMATAZZ! Een opwindend Kinderconcert dat je meeneemt naar het New York van honderd jaar geleden.  
 
Daar! De skyline met zijn wolkenkrabbers! Hoor je de metro rammelen? Zie je de stoom uit de sidewalk komen? Over land en over zee zijn ze hierheen getrokken. Mensen van alle kleuren. Winkeliers, taxichauffeurs, gangsters. In hun bagage hun eigen muziek. 
 
Hoe dat klonk, dat horen we in de muziek van Amerikanen als Scott Joplin, Florence Price en Charles Ives (Central Park in the Dark), maar ook van de Braziliaan Heitor Villa-Lobos (New York Skyline Melody) en de Mexicaan Arturo Márquez Navarro. In dit Kinderconcert staat het Concertgebouworkest onder leiding van Sander Teepen.  
 
De tekst is van Sophie Kassies, de regie van Mart van Berckel. Ook dit Kinderconcert wordt uitgevoerd om 13.00 uur en om 15.30 uur.