Nalaten

Nalaten aan het Concertgebouworkest is een waardevolle manier om het Concertgebouworkest te ondersteunen. Met uw nalatenschap krijgen ook volgende generaties de mogelijkheid te genieten van de unieke kwaliteit en de bijzondere klankkleur van het orkest.

nalaten
Denkt u erover het Concertgebouworkest te benoemen tot erfgenaam? Dat kunt u doen door de Foundation Concertgebouworkest op te nemen in uw testament. De Foundation biedt noodzakelijke steun aan het Concertgebouworkest en zijn individuele musici.

Wat kunt u nalaten?

Er zijn verschillende manieren waarop u kunt nalaten aan het Concertgebouworkest. U kunt kiezen voor een legaat of erfstelling. Ook kunt u nalaten via een Fonds op Naam.

Legaat

Met een legaat krijgt het orkest een door u bepaald geldbedrag of een vast percentage van de waarde van de nalatenschap. Een legaat kan ook een duidelijk omschreven goed zijn, zoals een huis, een kunstobject of bijvoorbeeld een instrument.

Erfstelling

Bij een erfstelling benoemt u het orkest tot (mede) erfgenaam. Uw hele of gedeeltelijke nalatenschap komt dan ten goede aan het orkest.

Fonds op Naam

U kunt uw erfenis ook verbinden aan een Fonds op Naam, waarmee uw legaat of erfstelling in overleg met u wordt bestemd voor een specifieke doelstelling. U stelt een Fonds op Naam in vanaf € 50.000,-.

ANBI Status | geen erfbelasting

Foundation Concertgebouworkest is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat het orkest geen erfbelasting hoeft te betalen over het verkregen vermogen. Wat u nalaat komt daarmee geheel ten goede aan het Concertgebouworkest. Op verzoek, in specifieke gevallen en in overleg kan de Foundation optreden als uw executeur.

Hoe kunt u nalaten?

Notaris

Nalaten aan een goed doel kan alleen met een testament, opgemaakt door een notaris. Een codicil (eigen handgeschreven verklaring) is in dit geval niet rechtsgeldig. U kiest uw eigen notaris of – op uw verzoek – verwijzen wij u naar de onze.

Testament

In een persoonlijk gesprek inventariseert de notaris uw wensen. Hij of zij adviseert u zowel juridisch als fiscaal – rekening houdend met uw situatie. U krijgt daarna een ontwerptekst thuisgestuurd. Na uw goedkeuring wordt u uitgenodigd om het testament te ondertekenen. Dit kan door u op ieder moment weer worden gewijzigd bij de notaris.

Tenaamstelling

Stichting Foundation Concertgebouworkest
KvK nummer 41199824

Bankgegevens

Rekeningnr: NL 10 ABNA 0446758906
t.n.v. Foundation Concertgebouworkest
BIC: ABNANL2A

Centraal Testamentenregister

Als u het testament heeft ondertekend, krijgt u een kopie. De notaris bewaart het origineel en schrijft het in bij het Centraal Testamentenregister. Zo is het testament na uw overlijden door elke notaris in Nederland op te vragen op verzoek van een belanghebbende.

Lid worden van het Kroongilde

Als dank voor uw loyaliteit nemen wij u graag op als lid van het Kroongilde, een kring van muziekliefhebbers die hun verbondenheid met het orkest bekroond hebben binnen hun nalatenschap. Als lid van het Kroongilde krijgt u jaarlijks een uitnodiging voor twee personen voor een besloten repetitie of masterclass. U ontvangt de maandelijkse nieuwsbrief en het jaarverslag van de Foundation. Zo komt u dichter bij de musici en dichter bij de muziek.

Wellicht heeft u het Concertgebouworkest al opgenomen in uw testament. Dan horen wij dat graag van u, bijvoorbeeld om u te kunnen verwelkomen bij het Kroongilde.