Nieuw in het Concertgebouworkest

We zijn sinds augustus weer twee nieuwe musici rijker! Nadia Ettinger, vorig seizoen nog academiste, treedt toe tot de tweede violen van het Concertgebouworkest. Jonathan Wegloop completeert de hoorngroep.
Nadia Ettinger en Jonathan Wegloop (foto: Peter Tollenaar).
Nadia Ettinger en Jonathan Wegloop (foto: Peter Tollenaar).

Nadia Ettinger

Nadia Ettinger nam in 2022/2023 deel aan de Academie van het Concertgebouworkest en won nog tijdens het seizoen de auditie voor tweede violiste in het orkest. Daarmee is ze alweer de vijftiende oud-deelnemer van de Academie van het Concertgebouworkest die het schopt tot volwaardig orkestlid!

foto: Eduardus Lee

Sinds haar twaalfde trad Nadia Ettinger al op als soliste met diverse orkesten. In 2018 trad ze op met het Orchestre Philharmonique du Luxembourg en het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik. Toen het Concertgebouworkest in 2017 in het kader van RCO meets Europe Side by Side optrad met jonge Luxemburgse musici, was Nadia een van hen. In 2021 kwam ze naar Amsterdam om te studeren bij Tjeerd Top. Nu zijn ze collega’s.

Lees meer

Jonathan Wegloop

Jonathan Wegloop, geboren en getogen Amsterdammer, is in augustus 2023 begonnen als hoornist van het Concertgebouworkest. Daarvoor was hij lid van het Philharmonisches Staatsorchester Hamburg (sinds 2011) en het WDR Sinfonieorchester Köln (sinds 2020) en parallel daaraan ook van het Mahler Chamber Orchestra (sinds 2017).

Als solist trad hij op met de beide hoornconcerten van Richard Strauss en Glière, en in Schumanns Konzertstück voor vier hoorns en orkest onder leiding van zowel Kent Nagano als Daniele Gatti. Jonathan is enthousiast kamermusicus en is hoofdvakdocent hoorn aan het Koninklijk Conservatorium den Haag.

Lees meer