Ontmoet onze academisten

Er is weer een nieuwe lichting talentvolle jonge musici begonnen aan hun seizoen 'in huis' bij het Concertgebouworkest. Met de Academie slaat het orkest een brug tussen het conservatorium en de beroepspraktijk. Tegelijkertijd is de Academie een kweekvijver voor het Concertgebouworkest zelf.
Academisten 2023/2024 (foto: Eduardus Lee)
Academisten 2023/2024 (foto: Eduardus Lee)

De Academie van het Concertgebouw

De jonge musici spelen in orkestproducties begeleid door mentoren uit het orkest, ze volgen masterclasses, krijgen mentale en fysieke coaching en spelen kamermuziekconcerten op bijzondere locaties. 
 
Op het programma van dit seizoen staat onder meer een masterclass door Klaus Mäkelä, een mediatraining van Floris Kortie en in het voorjaar zijn er kamermuziekconcerten in Bloemendaal, Maarn en Voorschoten. Een aantal academisten reist dit najaar mee op tournee naar Azië. 

Lees meer over de Academie van het Concertgebouworkest

De veelzijdige opleiding levert topmusici af, klaar voor een carrière in een van de internationaal gerenommeerde symfonieorkesten. Ook geeft het Concertgebouworkest middels de Academie een belangrijke traditie door. Maar liefst vijftien oud-academisten maken inmiddels deel uit van het orkest.

drie generaties academisten

De Academie wordt volledig mogelijk gemaakt door Foundation Concertgebouworkest, die daarvoor donaties ontvangt van onder meer Ammodo, de Dutch Masters Foundation, Swiss Friends of the Concertgebouworkest, de Don Quixote Foundation, De Salon, particuliere schenkers en een aantal fondsen op naam.