Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Praktische informatie

Tickets

Waar kan ik kaarten kopen voor een concert van het Concertgebouworkest?

Kaarten voor onze concerten zijn online via deze website te koop. Bestelt u uw kaarten liever telefonisch? Neem dan contact op met de Concertgebouwlijn: dagelijks bereikbaar van 10.00 -17.00 uur via 0900 – 67 18 345 (€1,- per gesprek). Kaarten zijn ook te koop bij de kassa van Het Concertgebouw.

Kan ik mijn toegangsbewijs thuis printen?

Als u hebt gekozen voor e-tickets, print u uw online aangeschafte toegangskaarten thuis uit. Bij uw concertbezoek toont u de print van uw e-ticket.

U kunt uw e-tickets ook downloaden op uw smartphone en vanaf het beeldscherm tonen bij de kaartcontrole in Het Concertgebouw.

Waar vind ik mijn e-ticket?

De e-tickets krijgt u na aankoop van uw kaarten via een link in uw bevestigingsmail toegestuurd. U vindt uw e-tickets ook in uw Mijn RCO op onze website onder het kopje 'aankomende concerten'. U logt hiervoor in met uw loginnaam (het e-mailadres dat geregistreerd staat bij het Concertgebouworkest) en uw wachtwoord. Indien het inloggen niet werkt neem dan contact op met onze Klantenservice via 020 – 305 10 15 (ma t/m vr 09.30 – 12.30 uur).

Abonnementen

Kan ik een abonnement kopen voor het Concertgebouworkest?

Dat is zeker mogelijk! Voor meer informatie over onze series verwijzen we u naar onze seriepagina.

Kan ik een concert uit mijn abonnement ruilen?

Indien u niet in de gelegenheid bent een bepaald concert binnen uw abonnement te bezoeken, dan kunt u dit ruilen tegen een ander concert van het Concertgebouworkest, indien plaatsen beschikbaar. Om dit in orde te maken belt u minimaal 2 dagen voorafgaand aan het concert met onze Klantenservice, bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.30 – 12.30 uur of u kunt gebruikmaken van de ruilservice.

Naar ruilservice

Wat moet ik doen als ik mijn abonnementskaart ben kwijtgeraakt?

Als u een abonnement heeft staan er op onze website ook altijd e-tickets voor u klaar. Deze kunt u op elk moment downloaden en uitprinten vanuit uw eigen persoonlijke omgeving (Mijn RCO). Mocht u er niet uitkomen dan kunt u tegen een vergoeding van €10,- per abonnement ook duplicaatkaarten laten printen. Neemt u hiervoor contact op met onze Klantenservice.

Voor en tijdens een concert

Hoe en waar kan ik een concertprogramma kopen?

U kunt online, tegelijk met de bestelling van concertkaarten, een digitaal concertprogramma kopen voor €1,50. De concertprogramma's zijn tevens te koop in onze webshop, voorafgaand aan de concerten. Bij een digitaal abonnement op Preludium heeft u onbeperkt toegang tot alle concertprogramma's.

Preludium is het programmablad van het Koninklijk Concertgebouworkest en Het Concertgebouw. Hierin vindt u toelichtingen op vrijwel alle concerten van het Koninklijk Concertgebouworkest en op de concerten in de Eigen Programmering van Het Concertgebouw. Bekende muziekjournalisten voorzien deze toelichtingen van allerlei extra’s, zoals interviews, achtergrondartikelen en columns.

Preludium is los verkrijgbaar voorafgaand aan concerten. Als abonnee ontvangt u Preludium gedurende het concertseizoen maandelijks thuis. Op preludium.nl zijn alle concertprogramma’s digitaal beschikbaar en geoptimaliseerd voor pc, tablet en smartphone. U kunt de programma’s downloaden als pdf en gemakkelijk printen.

Waar kan ik zien hoe laat het concert is afgelopen?

Op de website van Het Concertgebouw staat bij het desbetreffende concert de verwachte eindtijd vermeld.

Wat moet ik aan naar een concert van het Concertgebouworkest?

We hanteren geen specifieke dresscode voor onze concerten. U kunt dus dragen waar u zich prettig in voelt.

Wanneer mag ik applaudisseren?

Normaal gesproken wordt er alleen geapplaudisseerd nadat een heel werk is gespeeld, zelfs als het stuk meerdere gedeeltes heeft. Dit betekent dat er momenten kunnen zijn tussen gespeelde stukken waar de muziek stopt, maar niemand applaudisseert. Het applaus begint pas als het totale muziekstuk is gespeeld. U kunt in het concertprogramma vinden hoeveel delen een muziekstuk bevat en hoe lang het ongeveer duurt. Ook kunt u afgaan op de dirigent. Deze zal aan het einde van een werk zijn armen naast zijn lichaam laten zakken. Tenslotte kunt u altijd wachten totdat de rest van het publiek begint met applaudisseren.

Kan ik voorafgaand aan het concert dineren in Het Concertgebouw?

Voorafgaand aan alle concerten in de Serie B en E kunt u sfeervol dineren in de Spiegelzaal. Klik hier voor meer informatie.

Optimaal genieten

Veel van onze bezoekers willen optimaal van muziek genieten door geconcentreerd en in stilte te luisteren. Wij vragen u daarom hinderlijke geluiden zoveel mogelijk te vermijden. Zet uw telefoon op ‘stil’ en houd er rekening mee dat ook oplichtende schermen de concentratie kunnen verstoren.

Algemene vragen

Waar speelt het Koninklijk Concertgebouworkest?

Het Koninklijk Concertgebouworkest geeft zo'n 120 concerten per jaar, waarvan ongeveer 80 concerten in het Amsterdamse Concertgebouw. Op de programmapagina van een concert ziet u bij de bestelknop of het concert plaatsvindt in Het Concertgebouw of op een andere locatie in binnen- of buitenland.

Waar is het Concertgebouw gevestigd?

Het Concertgebouw is gevestigd aan het Concertgebouwplein 10, 1071 LN Amsterdam. Informatie hoe u Het Concertgebouw kunt bereiken met het openbaar vervoer of de auto vindt u op de website van Het Concertgebouw.

Hoe kan ik een seizoensbrochure ontvangen?

Onze seizoensbrochure kunt u aanvragen via deze link.

Bekijk hier de seizoensbrochure online.

Hoe kan ik mijn kinderen introduceren tot klassieke muziek?

We vinden het prachtig om jonge mensen bij onze concerten te zien genieten van klassieke muziek.

Familieconcerten

Speciaal voor kinderen vanaf 6 jaar zijn er de Familieconcerten waarin symfonische muziek op een speelse en interactieve manier wordt geïntroduceerd. De concerten, twee per seizoen, nodigen de kinderen uit tot actieve deelname, zowel van te voren als tijdens en na het concert. Kijk op www.rcokids.nl voor meer informatie.

Familieserie

Het Familieabonnement is een serie van drie concerten, waarin ouders en grootouders hun (klein)kinderen kunnen laten kennismaken met de wereld van het Koninklijk Concertgebouworkest. Voorafgaand aan de concerten is er een inleiding voor de kinderen. Daar krijgen ze achtergrondinformatie over de muziek die tijdens het concert wordt gespeeld. Kijk voor meer informatie op onze seriepagina.

Entrée

Iedereen tussen de 0 en 17 jaar kan lid worden van Entrée Junior. Als Junior-lid kun je voor €12,50 kaartjes kopen voor de speciale kinderconcerten. Speciaal voor jongeren (<18 jaar) selecteert Entrée een aantal concerten die ook onder Entrée Junior zijn te vinden. Op die concerten ontvangen leden 75% korting. Je mag altijd een introducé onder de 35 jaar (maximale Entrée leeftijd) meenemen voor dezelfde prijs. Kijk voor meer informatie op www.jouwentree.nl.

Hoeveel musici heeft het Concertgebouworkest?

Het orkest bestaat uit 120 musici afkomstig uit ca. 25 landen.

Waar kan ik meer informatie vinden over RCO meets Europe?

Het Koninklijk Concertgebouworkest treedt vanaf augustus 2016 in het tijdsbestek van tweeënhalf seizoen op in alle 28 lidstaten van de Europese Unie. Met deze tournee, RCO meets Europe, wil het orkest de fundamentele ideeën en idealen benadrukken die Europa bij elkaar kunnen houden. Kijk voor meer informatie op de pagina over RCO meets Europe.

Zijn het Concertgebouworkest en Het Concertgebouw één organisatie?

Het Concertgebouw is de thuisbasis voor het Concertgebouworkest. We zijn twee aparte organisaties in verschillende gebouwen die wel nauw met elkaar samenwerken.