Opening Night NDSM-werf vrijdag 8 september 2023

Amsterdam, 4 augustus 2023

Beste buren en bewoners van Amsterdam-Noord, Silodam en Houthaven,

Op vrijdag 8 september opent het Koninklijk Concertgebouworkest het seizoen met een feestelijk openluchtconcert op de Y-helling op de NDSM-werf: Opening Night. Het concert is gratis en iedereen is welkom. We hopen dat veel mensen uit Amsterdam en de regio kunnen genieten van een mooi, zomers concert door het Concertgebouworkest. En we hopen natuurlijk dat u ook komt!

Met deze brief informeren we u graag over wat dit voor u en andere omwonenden betekent en hoe wij eventuele overlast tot een minimum kunnen beperken.

Data en tijden

De repetities vinden plaats op donderdag 7 september tussen 19.00 en 22.00 uur en vrijdag 8 september tussen 10.00 en 13.00 uur. Op de avond van het concert, vrijdag 8 september, is het publiek welkom vanaf 19.00 uur; het concert start om 20.15 uur en eindigt om 21.30 uur.

De opbouw van het podium begint op 4 september; de afbouw eindigt op 12 september.
Tijdens de op- en afbouwdagen wordt er van 8.00 tot 20.00 uur gewerkt.

Maatregelen

We doen er alles aan om voor iedereen een plezierig evenement te organiseren.

 • Pont NDSM
  Bezoekers die met de fiets vanuit het centrum komen, moedigen we aan om de pont naar Buikslotermeerplein te nemen en vanaf daar naar de NDSM-werf te fietsen. Zo blijft er op de directe pont naar de NDSM-werf voldoende plek over voor voetgangers.
  De pont Centraal Station-NDSM vaart tot 23.00 uur om het kwartier af.
 • Parkeren
  Bezoekers met de auto vragen we te parkeren op het NDSM-terrein. (We stimuleren bezoekers om met OV en de fiets te komen).
 • Geluidsversterking
  Het orkest speelt klassieke muziek. Tijdens de repetities en het concert wordt het orkest versterkt.
 • Afval
  De organisatie zorgt voor voldoende afvalbakken, ook op de aan- en aflooproutes. Na afloop van het evenement worden het hele evenemententerrein en de routes schoongemaakt.

Contact

Wij doen er alles aan om het evenement (ook tijdens de op- en afbouw) ordelijk te laten verlopen. Mocht u toch hinder ondervinden of overlast ervaren, dan kunt u contact opnemen met de gemeente Amsterdam via het gemeentelijke telefoonnummer 14020 (24/7 bereikbaar), of een melding 'overlast openbare ruimte' doen via https://meldingen.amsterdam.nl/incident/beschrijf.

Mocht u vragen hebben over het concert, neemt u dan contact op met de klantenservice van het Concertgebouworkest, via klantenservice@concertgebouworkest.nl of telefonisch via 020-305 10 15 (ma t/m vrij 9.30-12.30 uur). Of kijk in onze FAQ op onze website via www.concertgebouworkest.nl/faq.

We hopen u op vrijdag 8 september te zien op het NDSM-terrein!

Met vriendelijke groet,

Wietske Kuiper

Hoofd Marketing, Communicatie en Verkoop
Koninklijk Concertgebouworkest