Prokofiev: Romeo en Julia Suite

Gratis

Steun het orkest

Mocht u het Concertgebouworkest willen steunen in deze onzekere tijden, bijvoorbeeld door een eenmalige donatie, dan zijn wij u daar zeer dankbaar voor.

lees meer over schenken

Gespeelde werken

Sergej Prokofjev Romeo en Julia Suite

Deze video bekijken?

Om de video’s te bekijken dient u ingelogd te zijn. Indien u geen account heeft, kunt u hier een nieuw account aanmaken.
Inloggen

Beschrijving

Daniele Gatti leidt het Concertgebouworkest in Prokofjevs Romeo en Julia. U kunt de uitvoering met Gatti’s toelichting, met reacties van de orkestleden Vesko Eschkenazy en Henk Rubingh, of zonder commentaar bekijken.

Prokofjevs Romeo en Julia

Sergej Prokofjev liet zich voor Romeo en Julia inspireren door Shakespeares toneelstuk over de onmogelijke liefde tussen Romeo en Julia, twee jongelingen uit de vijandige families Montague en Capulet. Het ballet was zo’n succes, dat Prokofjev drie verschillende orkestsuites van Romeo en Julia maakte voor de concertzaal. De orkestbezetting bevat uitzonderlijke instrumenten, zoals een tenorsaxofoon; Prokofjev voegde ook een cornet, een viola d’amore en mandolines toe om de Italiaanse sfeer van het stuk te benadrukken.

Daniele Gatti, chef-dirigent

Daniele Gatti was van 2016 tot en met 2018 chef-dirigent van het Concertgebouworkest. Gatti maakte voor de vertolking van Romeo en Julia zelf een selectie uit Prokofjevs suites: hij koos zes van de zeven delen van de Eerste suite en vulde die aan met drie delen uit de Tweede. Met deze keuze blijft de dramatische handeling van het ballet intact. U kunt de uitvoering met Daniele Gatti’s toelichting, met reacties van de orkestleden Vesko Eschkenazy en Henk Rubingh, of zonder commentaar bekijken.

bekijk het concert met commentaar van Daniele Gatti

Bekijk het concert met commentaar van Henk Rubingh en Vesko Eschkenazy

Bekijk het interview met Daniele Gatti

Bekijk mini-docu 'Star cross'd lovers'

Lees meer

Populair