Vanwege onderhoud is het niet mogelijk om kaarten te bestellen of om in te loggen op je account. Probeer het later opnieuw. Onze excuses voor het ongemak.

Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest

Mahler: Symfonie nr. 3

Gespeelde werken

Gustav Mahler Symfonie nr. 3

Bernarda Fink mezzosopraan

Beschrijving

De Argentijnse mezzosopraan Bernarda Fink studeerde aan de academie van het Teatro Colón in Buenos Aires, waar ze ook vaak optrad. In 1985 won ze de eerste prijs op het concours Nuevas Voces Líricas en verhuisde ze naar Europa. Sindsdien zong ze bij orkesten als de Wiener Philharmoniker, de Berliner Philharmoniker, het London Philharmonic Orchestra en het Chamber Orchestra of Europe. Ze werkte met John Eliot Gardiner, Simon Rattle, Riccardo Muti, Semyon Bychkov en Valery Gergiev. In 2002 won ze een Grammy Award voor de opname van haar solo’s in Bachs Matthäus-Passion onder leiding van Nikolaus Harnoncourt. In 2006 werd aan Bernarda Fink het Österreichisches Ehrenzeichen für Wissenschaft und Kunst verleend.

Mariss Jansons was chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest van 2004 tot 2015. Jansons studeerde viool en directie in Sint-Petersburg. Hij deed vervolgstudies in Wenen en Salzburg bij Hans Swarovsky en Herbert von Karajan. In 1973 werd hij assistent van Jevgeni Mravinski bij het orkest van Sint-Petersburg, waar ook zijn vader dirigent was. Van 1979 tot 2000 was hij chef-dirigent van het Oslo Filharmonisch Orkest, dat hij groot internationaal aanzien gaf. Als gastdirigent van orkesten als de Berliner en Wiener Philharmoniker, het London Philharmonic Orchestra en de grote orkesten van de Verenigde Staten gaf hij wereldwijd vele concerten. In 1997 werd Mariss Jansons music director van het Pittsburgh Symphony Orchestra (tot 2004) en in 2003 chef-dirigent van het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks.

Populair