Annual Gala 2022

Op 30 september presenteert het Concertgebouworkest zijn grootse Annual Gala in een stijlvol en feestelijk aangekleed Concertgebouw. Beleef Händels geliefde opera Acis and Galatea, om daarna de musici en elkaar te ontmoeten en tot middernacht te dansen, te luisteren en te ontspannen. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.
foto: Jorrit Lousberg
foto: Jorrit Lousberg

Dankbaar en met veel plezier ontvangen we onze schenkers en relaties en ons trouwe publiek op ons jaarlijkse gala. In de Grote Zaal voert het orkest in samenwerking met regisseur Pierre Audi de pastorale opera Acis and Galatea van Händel uit, onder leiding van dirigent Leonardo García Alarcón en met medewerking van het Nederlands Kamerkoor en vijf geweldige solisten.

Zoete liefdespastorale

Het verhaal gaat over de liefde tussen de herder Acis en nimf Galatea die wreed verstoord wordt door de reus Polyphemus. We horen de charmante tragedie in een bewerking die Mozart later maakte, tegemoetkomend aan de smaak van het achttiende-eeuwse Weense publiek. 

The flocks shall leave the mountains,
The woods the turtle dove,
The nymphs forsake the fountains,
Ere I forsake my love!
-  Galatea & Acis

Pierre Audi en Jean Kalman tekenen voor een uitzonderlijke mise en espace waarbij het podium van het Concertgebouw wordt omgetoverd tot een heus operadecor. Oogstrelend licht en kleurrijke kostuums versterken de sprankelende muziek van de zoete liefdespastorale. Wreed is de jaloezie die haar verstoort.

Afterparty

Na afloop van het concert is iedereen van harte welkom bij verrassende vervolgprogramma’s in de Kleine Zaal, de Spiegelzaal, de Koorzaal en de Dirigentenfoyer. Tot middernacht heeft u de gelegenheid om elkaar, de dirigent, de solisten en de koor- en orkestleden te ontmoeten.

Harmless, merry, free and gay
Dance and sport the hours away
- Chorus uit Acis and Galatea

Voor een swingend avontuur gaat u naar de Kleine Zaal - maak kennis met orkestleden in andere muziekstijlen dan u van hen gewend bent! In de Spiegelzaal klinkt klassieke jazz en in de Koorzaal loungemuziek gevolgd door dance-klassiekers. In de Dirigentenfoyer gaat artistiek directeur Ulrike Niehoff in gesprek met dirigent Leonard García Alarcón en creatief partner Pierre Audi. Kortom: voor elk wat wils.

Het Annual Gala bijwonen?

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.
Als schenker (vanaf Patron-niveau) heeft u uw uitnodiging en eventuele bevestiging al ontvangen. In de week voorafgaand aan het gala ontvangt u nadere praktische informatie over de avond.  

Dresscode: black tie
Ontvangst: 19.30 uur
Aanvang concert in de Grote Zaal: 20.30 uur
Aansluitend zijn er verschillende muzikale programma's in de Kleine Zaal, Spiegelzaal en de Koorzaal. 

logo ammodo


De productie van Acis en Galatea wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Ammodo.