Nieuw seizoen Bijlmer Klassiek

Bij de concertreeks Bijlmer Klassiek gaan muziekstijlen naadloos in elkaar over en worden ze gemixt met andere podiumkunsten. Na een succesvol eerste jaar gaat deze bijzondere samenwerking met het Bijlmer Parktheater in Amsterdam-Zuidoost het tweede seizoen in.
Bijlmer Parktheater (foto: Maarten Mooijman).
Bijlmer Parktheater (foto: Maarten Mooijman).

In de serie Bijlmer Klassiek werken leden van het Concertgebouworkest samen met dansers, acteurs, schrijvers en musici van alle mogelijke stijlen, genres en achtergronden. De eerste reeks van vijf concerten in seizoen 2022/2023 was een groot succes en trok volle zalen.

Surinaamse Romantiek

Op zondag 1 oktober om 11.00 uur start de nieuwe reeks van vijf concerten met Surinaamse Romantiek: pianist Roderigo Robles de Medina en vier strijkers uit het orkest spelen muziek van Surinaamse componisten, en Nederlandse componisten met een Surinaamse achtergrond.

Een concert vol parels die het verdienen gehoord te worden, zoals het meeslepende Strijkkwartet van Theodor Neumann-Cordua (Paramaribo 1860 – Caracas 1911) en de Mazurka voor piano solo van Johannes Nicolaas Helstone (Berg en Dal 1853 – Paramaribo 1927). Er is ook muziek van nu: van Martin Lo-A-Njoe klinkt Mystique voor viool en piano.

Bestel kaarten voor dit concert

De daaropvolgende concerten vinden plaats op 3 december, 3 februari, 7 april en 7 juni.

Bijlmer Klassiek
Concert in de serie Bijlmer Klassiek, mei 2023 (foto Jean van Lingen)

Over het Bijlmer Parktheater

In het Bijlmer Parktheater komen nieuwe verhalen tot ontwikkeling, kunnen nieuwe makers zich artistiek ontplooien en voelt publiek zich thuis. Het levendige, intieme en gastvrije theater heeft een unieke programmering met plaats voor verschillende identiteiten, tradities, culturen en cultuuruitingen waar mensen in al hun verscheidenheid betekenis vinden.

Door Bijlmer Klassiek te omarmen nam het Concertgebouworkest in 2022 het stokje over van zijn altviolist Michael Gieler, die de reeks tien jaar lang organiseerde met het Bijlmer Parktheater.

Terugblik Bijlmer Klassiek 2022/2023