Concertgebouworkest bij Symphony

Het Concertgebouworkest heeft zich samen met 24 vooraanstaande orkesten aangesloten bij de nieuwe streamingdienst 'Symphony'. Een platform voor de liefhebber van symfonische muziek.
Concertgebouworkest bij Symphony

Muziekliefhebbers over de hele wereld kunnen via symphony.live tegen betaling iedere maand genieten van de beste symfonische concerten van het moment. Ook zijn er interviews, achtergrondverhalen, documentaires en de wekelijkse live showcase 'Symphony Night Live'.

Vanaf dit najaar worden ieder seizoen enkele programma’s van het Concertgebouworkest gestreamd via Symphony. Ons eerste concert via dit platform was Opening Night 2022. De opname blijft on demand beschikbaar op Symphony.

Het concert van 27 oktober j.l. wordt via Symphony gestreamd op 3 december om 20:00 uur. Onder leiding van Daniel Harding klinkt dan Brahms’ Vioolconcert met Leonidas Kavakos als solist, gevolgd door Beethovens Zesde symfonie. Voorafgaand aan het concert en in de pauze zijn interviews te zien met hoboïst Alexei Ogrintchouk en fluitist Kersten McCall.

Ook het concert van 12 februari o.l.v. Iván Fischer en dat van 21 april o.l.v. Mirga Gražinytė-Tyla zullen bij Symphony te zien zijn.  

Andere orkesten op Symphony zijn de Los Angeles Philharmonic, The Cleveland Orchestra, het Boedapest Festival Orkest, het London Symphony Orchestra en het Tsjechisch Filharmonisch Orkest.

Naar Symphony.live