Nieuw in de serie Daantje Dirigentje

Daantje Dirigentje en een verhaal van een viool is het tweede boekje over Daantje dat in de boekhandel is verschenen. De reeks introduceert de wereld van de muziekinstrumenten bij kleine kinderen en wordt geproduceerd door het Concertgebouworkest in samenwerking met Uitgeverij Rubinstein.
Daantje Dirigentje en een verhaal van een viool.
Daantje Dirigentje en een verhaal van een viool.

Daantje Dirigentje en een verhaal van een viool

Daantje dirigentje en een viool’s Ochtends vroeg maakt Daantje Dirigentje de instrumenten wakker. Het is tijd om op te staan en naar school te gaan! Maar Viool wil helemaal niet naar school, hij wil lekker spelen. Alleen… het orkest is natuurlijk niet compleet zonder Viool. Hoe krijgt Daantje hem nou mee?

Daantje Dirigentje is een achtdelige reeks voorleesboekjes van het Concertgebouworkest, waarvan de deeltjes één voor één in de winkel verschijnen. Kinderen van 3 tot en met 6 jaar beleven avonturen met de instrumenten uit het orkest. Eerder verscheen al Daantje Dirigentje en een hoorn met een verhaal.

Erik van Os en Elle van Lieshout schreven voor dit boekje de tekst op rijm. Emanuel Wiemans maakte de eigenzinnige illustraties.

Slaapliedjes

Eerder maakten musici van het Concertgebouworkest in samenwerking met Zwitsal een populaire reeks opnamen van internationale slaapliedjes: 'Ssst… lekker slapen'. Achterin elk Daantje-boekje staat een QR-code waarmee je deze kunt beluisteren.

Dit boekje is mede mogelijk gemaakt door Zwitsal van Unilever, global partner van het Concertgebouworkest.