Janine Jansen speelt Mozart

Kom luisteren naar violiste Janine Jansen op 19, 20 of 22 januari. Samen met het Concertgebouworkest speelt ze Mozarts Vierde vioolconcert onder leiding van Herbert Blomstedt. We verheugen ons op het weerzien met een van onze favoriete gasten!
Janine Jansen (foto: Lukas Beck)
Janine Jansen (foto: Lukas Beck)

Janine Jansen soleerde al ruim vijftig keer bij het Concertgebouworkest, in vioolconcerten door componisten van Bartók tot Britten en van Bruch tot Berg. De lijst is omvangrijk. In Jansens eigen woorden: ‘De reeks aan prachtervaringen die we hebben gedeeld is lang. Als ik denk aan mijn band met het orkest is “vertrouwen” het eerste woord dat in mij opkomt.' (Preludium, maart 2021)

Volgens de violiste is ze ‘gegroeid in hoe ik luister naar wat ik van het orkest toegespeeld krijg, en hoe ik moet mengen. Ik ben me bewuster geworden van wat er om me heen gebeurt. Mijn muzikale groei, daar heeft het Concertgebouworkest in al die keren samenspelen aan bijgedragen’.

Opmerkelijk genoeg stond bij de samenwerking nooit eerder Mozart op de lessenaar. Nu klinkt zijn Vierde vioolconcert, gegarandeerd in goede handen.

Na de pauze speelt het orkest onder leiding van Herbert Blomstedt Bruckners ‘Romantische’ Vierde symfonie.