Kindermuziekdag - aftermovie

VIDEO - Het Concertgebouworkest opende op 3 april de deuren voor kinderen met hun ouders en grootouders voor een vrolijke Kindermuziekdag. Bekijk de aftermovie met dansende peuters en kleuters in de ban van onze enthousiaste musici.
foto: Milagro Elstak
foto: Milagro Elstak

Aftermovie

Eke van Spiegel, violiste in het Concertgebouworkest is een van de musici die op 3 april 2022 de voorstellingen gaf in de Amsterdamzaal. 's Ochtends voor kinderen van twee tot vier jaar en 's middags voor kinderen tussen de vier en acht. Ze heeft genoten! 

'Ik vind het zo leuk om te zien wat muziek met kinderen doet. Ze worden blij, gaan dansen en bewegen. Oogjes beginnen te twinkelen als ik ga vioolspelen. Ze reageren heel sterk op muziek. En muziek verbindt de kinderen. Het is een essentieel, bijzonder onderdeel van het leven.

Echt grote concerten zijn voor kinderen soms wat te lang. De voorstellingen op deze dag zijn daarom een perfecte manier om hen in aanraking te brengen met muziek.'

Bekijk de foto's

 •                   Eke van Spiegel, viool (foto: Milagro Elstak)
  Eke van Spiegel, viool (foto: Milagro Elstak)
 •                   Lotte van Dijk en Eke van Spiegel (foto: Milagro Elstak)
  Lotte van Dijk en Eke van Spiegel (foto: Milagro Elstak)
 •                   foto: Milagro Elstak
  foto: Milagro Elstak
 •                   Petra van der Heide (harp) (foto: Milagro Elstak)
  Petra van der Heide (harp) (foto: Milagro Elstak)
 •                   foto: Milagro Elstak
  foto: Milagro Elstak
 •                   Léo Genet (contrabas), Arno Piters (klarinet) (foto: Milagro Elstak)
  Léo Genet (contrabas), Arno Piters (klarinet) (foto: Milagro Elstak)
 •                   Lotte van Dijck met kinderen uit het publiek. Musici: Jelena Ristic en Eke van Spiegel (viool), Yoko Kanamaru (altviool), Christian Hacker (cello) en Léo Genet (contrabas) (foto: Milagro Elstak)
  Lotte van Dijck met kinderen uit het publiek. Musici: Jelena Ristic en Eke van Spiegel (viool), Yoko Kanamaru (altviool), Christian Hacker (cello) en Léo Genet (contrabas) (foto: Milagro Elstak)

Meer voor kinderen