Opening Night op de NDSM-werf

Het dak gaat eraf! Kom op vrijdag 8 september naar de NDSM-werf in Amsterdam-Noord voor het feestelijke openluchtconcert van het Concertgebouworkest en vier met ons de opening van het nieuwe seizoen. Het concert begint om 20.15 uur en is gratis toegankelijk. Kijk hier voor veelgestelde vragen.

Op de NDSM-werf 

Net als eerdere jaren, toen we de start van het seizoen vierden op de Dam en in het Westerpark, presenteren we ons met de Opening Night weer op een bijzondere plek in de stad. Opening Night 2023 vindt plaats op de NDSM-werf, de voormalige scheepswerf in Amsterdam-Noord. We werken hiervoor samen met Stichting NDSM-werf die het buitenterrein beheert en de programmering op het terrein verzorgt.

Programma

De Italiaanse dirigent Gianandrea Noseda leidt het orkest in een feestelijk en gevarieerd programma vol dans en ritme. Naast bekende werken als Ravels Bolero en De Moldau van Smetana klinken bijzondere verrassingen, waaronder een knotsgekke wereldpremière. Lees hier de uitgebreide programmatoelichting.

Live streetart

Voor deze avond werken we samen met het STRAAT Museum. Tijdens het concert zal de bekende graffitikunstenaar Niels 'Shoe' Meulman live een kunstwerk creëren*. Shoe is opgegroeid in de Concertgebouwbuurt, woont in Amsterdam-Noord en is de grondlegger van de 'calligraffiti'.

Op radio en tv

AVROTROS zendt het concert live uit op de radio via NPO Klassiek; een dag later om 22.30 uur volgt uitzending op televisie via NPO 2.

meer informatie | faq

* Het kunstwerk van Niels 'Shoe' Meulman komt mede tot stand dankzij financiële steun van het Fonds Jan Raes.

De Opening Night van het Concertgebouworkest wordt mede mogelijk gemaakt door de steun van global partners ING, Unilever en Booking.com, die klassieke muziek toegankelijk willen maken voor een zo breed mogelijk publiek.