Global Friends van het orkest

TERUGBLIK - Vanaf maart dit voorjaar verdween COVID langzaam naar de achtergrond; de grenzen gingen open en de mondkapjesplicht verdween. De musici en de Global Friends van het Concertgebouworkest (schenkers woonachtig in het buitenland) waren blij elkaar weer te ontmoeten.
23 mei 2022 optreden in de Royal Automobile Club Londen voor de Dutch Masters Foundation door academisten en orkestleden (foto: Henriette Henny)
23 mei 2022 optreden in de Royal Automobile Club Londen voor de Dutch Masters Foundation door academisten en orkestleden (foto: Henriette Henny)

In maart reisde het orkest naar de Philharmonie van Parijs en Luxemburg voor onder meer Rachmaninoffs Derde Pianoconcert en in de maanden mei en juni speelden verschillende ensembles voor onze Global Friends op bijzondere locaties in New York en Parijs.

Global Friends Parijs ambassadeur
21 juni 2022- Applaus van de Global Friends na afloop van het kamermuziekconcert in de residentie van de Ambassadeur in Parijs (foto: Katinka Canté).

Voor de donateurs van de Dutch Masters Foundation in Londen trad eind mei een ensemble op van zes academisten en orkestleden. Na afloop van het concert was er een vraag en antwoord sessie (Q&A) met de musici. We ontvingen veel enthousiaste reacties van onze Global Friends.

Na de zomer ontvangen we tijdens het jaarlijkse Global Friends weekend, met het Annual Gala op 30 september, en de culturele dag op 1 oktober, weer Global Friends uit diverse landen.

lees meer over de Global Friends van het Concertgebouworkest