Webshop

Brahms > Ein deutsches Requiem

€ 19,00
*
Product is toegevoegd

Mariss Jansons, conductor emeritus
Gerald Finley, bas
Genia Kühmeier, sopraan
Groot Omroepkoor

Na de dodenmissen van Dvořák en Mozart in voorgaande seizoenen zou de uitvoering van Brahms' Ein deutsches Requiem de derde zijn geweest in een lange reeks van requiems, gedirigeerd door Mariss Jansons. Helaas is deze 'nieuwe traditie' na het afgelopen seizoen onderbroken door Jansons' vertrek als chef-dirigent.

Deze uitvoering werd opgedragen aan Kurt Sanderling. De geliefde gastdirigent was het jaar ervoor overleden en had in de maand van deze uitvoering zijn 100ste verjaardag moeten vieren. Het werd een ontroerende uitvoering en een prachtig eerbetoon aan een groot dirigent.

Live opgenomen in het Concertgebouw op 20-21 september 2012.

Uit de pers

“Gerald Finley is een bariton met de gedroomde mix van gruizige présence en helderheid in zijn dictie… Sopraan Genia Kühmeier omtroerde door de ongekunstelde puurheid van haar timbre.”
- Mischa Spel, NRC

“Perfect geproportioneerde strijkers, als zijde zo zacht en toch met een volume waarvan men achterover valt, wereldsolisten bij de blazers die in samenklank als een orgel klinken, kernachtig en toch vol warm koper. Het RCO is een apparaat dat in Brahms met verstomming slaat.”
- Hildegart Maertens, Kwadratuur

“Kühmeier bereikte een bijna sprookjesachtig effect met een vertellend, ingetogen timbre. En Finley… sleurde de luisteraar mee met zijn imposante stem.”
- Frederike Berntsen, Trouw

"Jansons… gaf de dramatiek van het werk het volle pond, maar verviel geen moment in theatraliteit..."
- Frits van der Waa, Volkskrant

"Het Concertgebouworkest klonk zeldzaam mooi. Jansons liet niet alleen de violen zacht geheimzinnig fluisteren over de dood, maar kleurde ook fantastisch al die geweldig goed uitgewerkte blazerslijntjes in het volle stemmenweefsel dat Brahms zo meesterlijk liet opbloeien. Zelden klonken een koor en een orkest zo homogeen als in dit Requiem en zelden werd dat zo mooi gerealiseerd als gisteravond in het Concertgebouw."
- Roeland Hazendonk, Het Parool

Catalogusnummer: RCO 15003
Barcode: 814337019150
Format: Hybrid Multichannel SACD
Gewicht: 120 gr.

€ 19,00
*
Product is toegevoegd

Levertijd

Vertraging levertijd

Als gevolg van de crisis door het coronavirus is er een vertraging van één à twee dagen op de normale levertijd van uw bestelling.

NB: De (normale) levertijd van uw bestelling is ongeveer vijf werkdagen.

Op dit moment kunnen wij geen bestellingen verzenden naar: China, Hongkong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland en Canada.