Webshop

Bruckner > Symfonie nr. 8

€ 24,00
*
Product is toegevoegd

Bernard Haitink, eredirigent, chef-dirigent 1961-1988

In 1959 dirigeerde Bernard Haitink voor het eerst Bruckners Achtste symfonie bij het Concertgebouworkest. In 1960 werd het werk voor de eerste – en enige -  keer onder zijn leiding en met ‘zijn’ orkest voor Philips op LP opgenomen. In de jaren die volgden zou hij het werk meer dan twintig keer op de lessenaars laten zetten. Onder zijn leiding vestigde het Concertgebouworkest een Bruckner-traditie van internationaal kaliber.

Nu, vijfenveertig jaar na zijn eerste Bruckner-opname, verschijnt een nieuwe live-opname van Bruckners Achtste symfonie door het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van eredirigent Bernard Haitink.

Op twee sacd’s is de live-registratie te beluisteren van de concerten die Bernard Haitink en het Koninklijk Concertgebouworkest gaven op 18 en 20 februari 2005 in het Amsterdamse Concertgebouw.

Vastgelegd in stereo en in vijfkanaals multichannel geeft deze opname een fascinerend beeld van de weg die Bernard Haitink en het Koninklijk Concertgebouworkest in hun jarenlange samenwerking, met Bruckner hebben afgelegd.

Live opgenomen in Het Concertgebouw Amsterdam op 18 en 20 februari 2005.

Uit de pers

"Monumentale Bruckner van Haitink"
- concertrecensie De Telegraaf, 21 februari 2005, Roeland Hazendonk

"Haitink gunt Bruckner de volle breedte."
- concertrecensie NRC Handelsblad, 19 februari, Mischa Spel

"Een historische luisterervaring"
- concertrecensie NoordHollands Dagblad, 21 februari, Jos Ruiters

Catalogus nr. RCO 05003
Barcode: 5425008375045
Format: Hybrid Multichannel 2SACD
Gewicht: 132 gr.

€ 24,00
*
Product is toegevoegd

Levertijd

De levertijd van uw bestelling naar landen binnen Europa is drie tot vijf werkdagen. De levertijd naar landen buiten Europa is vijf tot tien werkdagen. 

Op dit moment kunnen wij geen bestellingen verzenden naar: China, Hongkong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten en Canada.