Webshop

Dvorák > Symfonie nr. 8 / Requiem

€ 24,00
*
Product is toegevoegd

Mariss Jansons, chef-dirigent
Krassimira Stoyanova, sopraan
Mihoko Fujimura, alt
Klaus Florian Vogt, tenor
Thomas Quasthoff, bas
Wiener Singverein

Een van de jubileumactiviteiten van de Wiener Singverein die in seizoen 2008-2009 het 150ste oprichtingsjaar herdachten, was een reeks uitvoeringen van Dvořáks Requiem met het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Mariss Jansons. De concertregistraties van de twee uitvoeringen in Amsterdam, in februari 2009, zijn hier samengevoegd tot een meeslepende opname van dit weinig opgenomen werk van de Boheemse meester.

Jansons – die een speciale affiniteit heeft met de late werken van Dvořák – combineert op deze 2 SACD release, het Requiem met de opname van de Achtste symfonie, gecomponeerd in de periode direct voorafgaand aan de wordingsgeschiedenis van het Requiem.

Opvallend in Jansons interpretatie van beide werken is de ongelooflijke aandacht voor detail die Jansons aan zijn uitvoeringen weet mee te geven, maar die tegelijkertijd het ontstaan van zeer lange spanningsbogen niet in de weg staat.

Gespeelde werken

Antonín Dvořák Symfonie nr. 8

Catalogus nr. RCO 10001
Barcode: 5425008376974
Format: Hybrid Multichannel 2SACD
Gewicht: 145 gram

€ 24,00
*
Product is toegevoegd

Levertijd

Vertraging levertijd

Als gevolg van de crisis door het coronavirus is er een vertraging van één à twee dagen op de normale levertijd van uw bestelling.

NB: De (normale) levertijd van uw bestelling is ongeveer vijf werkdagen.

Op dit moment kunnen wij geen bestellingen verzenden naar: China, Hongkong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten.