Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Gustavo
Gimeno

Gustavo Gimeno’s sensationele debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest in februari 2014, als invaller voor Mariss Jansons, zorgde voor een stroomversnelling in zijn carrière. In mei van hetzelfde jaar viel hij in voor Lorin Maazel tijdens abonnementsconcerten en een tournee van de Münchner Philharmoniker.

Verder dirigeerde hij inmiddels het het City of Bimingham Symphony Orchestra, het Deens Nationaal Symponieorkest, het Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi en het Radio-sinfonieorchester Stuttgart. In het voorjaar van 2015 gooide Gustavo Gimeno hoge ogen met zijn debuut bij het Gewandhausorchester Leipzig. Sinds het seizoen 2015/16 is hij chef-dirigent van het Orchestre Philharmonique du Luxemburg.

Tussen 2001 en 2013 was Gimeno soloslagwerker van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ondertussen studeerde hij orkestdirectie aan het Conservatorium van Amsterdam en volgde hij lessen en masterclasses bij Ed Spanjaard, Hans Vonk en Iván Fischer.

In 2012/13 was Gustavo Gimeno assistent-dirigent bij Koninklijk Concertgebouworkest. Ook assisteerde hij Claudio Abbado bij het Orchestra Mozart, het Lucerne Festival Orkest en het Mahler Chamber Orchestra, en Bernard Haitink bij het Orchestra Mozart. In maart 2015 debuteerde Gustavo Gimeno als operadirigent, met een productie van Bellini’s Norma in het Palau de les Arts Reina Sofia in zijn geboortestad Valencia.

In februari 2017 leidde hij het Koninklijk Concertgebouworkest in de wereldpremiere van Amérique du Nord van Richard Rijnvos en werken van Bernstein.