Webshop

Horizon 1

€ 19,00
*
Product is toegevoegd
Premières 2007

 

Moritz Eggert - Number 9 VI: a bigger splash
Markus Stenz, dirigent
Live opgenomen in Het Concertgebouw Amsterdam op 21 en 22 juni 2007

Colin Matthews - Turning Point
Markus Stenz, dirigent
Live opgenomen in Het Concertgebouw Amsterdam op 18 januari 2007

Theo Verbeij - LIED for trombone and orchestra
Markus Stenz, dirigent
Jörgen van Rijen, trombone
Live opgenomen in Het Concertgebouw Amsterdam op 18 en 19 september 2007

Detlev Glanert - Theatrum Bestiarum
Markus Stenz, dirigent
Live opgenomen in Het Concertgebouw Amsterdam op 18 en 19 september 2007

Het Koninklijk Concertgebouworkest is wereldwijd beroemd om zijn vertolkingen van het klassieke symfonische repertoire. Evenals in het verleden – denk aan zijn legendarische uitvoeringen van de werken van Mahler en Strauss in het begin van de 20ste eeuw – staat het orkest echter ook open voor nieuwe ontwikkelingen in de eigentijdse muziek. Het zoekt daarom contact met onconventioneel werkende moderne componisten om zijn grenzen te verleggen en nieuwe klankruimten te verkennen. 

De composities van Theo Verbey, Moritz Eggert, Colin Matthews en Detlev Glanert – bij de drie eerstgenoemden gaat het om speciaal voor het Concertgebouworkest geschreven werken – getuigen van de ongekende klankmogelijkheden van het orkest en hebben de musici tot artistieke hoogstandjes geïnspireerd. De op deze cd vastgelegde werken ontwikkelen zich tot wervelende klankspektakels die opvallen door vreugde in het experimenteren en een royaal gebruik van percussieve effecten. 

De vrije omgang met ‘lichte’ genres zoals de jazz is tegenwoordig voor componisten als Eggert en Glanert geen taboe meer. En ook de muziek van vreemde culturen is voor moderne “klassieke” componisten een belangrijke inspiratiebron. Dirigent Markus Stenz, liefhebber en enthousiast pleitbezorger van dergelijke orkestrale avonturen, heeft op deze live-opnamen zijn onmiskenbaar eigen stempel gedrukt.

Gespeelde werken

Detlev Glanert Theatrum bestiarum

Catalogus nr. RCO 08003
Barcode: 5425008376301
Hybrid SACD
Gewicht: 110 gram

€ 19,00
*
Product is toegevoegd

Levertijd

De levertijd van uw bestelling naar landen binnen Europa is drie tot vijf werkdagen. De levertijd naar landen buiten Europa is vijf tot tien werkdagen. 

Op dit moment kunnen wij geen bestellingen verzenden naar: China, Hongkong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten en Canada.