Webshop

Mahler > Symfonie nr. 8 (SACD incl DVD)

€ 19,00
*
Product is toegevoegd

Mariss Jansons, conductor emeritus
Christine Brewer, sopraan
Camilla Nylund, sopraan
Maria Espada, sopraan
Stephanie Blythe, mezzosopraan
Mihoko Fujimura, alt
Robert Dean Smith, tenor
Tommi Hakala, bariton
Stefan Kocán, bas
Groot Omroepkoor
State Choir 'Latvija'
Chor des Bayerischen Rundfunks
Nationaal Kinderkoor

‘Stel je voor dat het hele universum tot klinken wordt gebracht. Er zijn geen menselijke stemmen meer, alleen planeten en zonnen die rond hun assen draaien,’ schreef Gustav Mahler aan zijn vriend Willem Mengelberg op 18 augustus 1906. Eén dag eerder voltooide hij na een hectisch concertseizoen de schetsen voor zijn Achtste symfonie.

Deze opname werd gemaakt gedurende de Mahler-cyclus van 2009-2011. Mariss Jansons' interpretatie van de Achtste symfonie is een nieuwe parel aan de kroon van het Koninklijk Concertgebouworkest. Mede door de sterrenbezetting en uitmuntende koren maakte deze Symphonie der Tausend een onuitwisbare indruk op de aanwezigen.

Live-opname Concertgebouw Amsterdam, 4 en 6 maart 2011

 

Recensie

'Concertgebouworkest slaat terug. Het is bijzonder hoe [Jansons] zelfs in de heftigste passages de klank doorzichtig wist te houden. Jansons' interpretatie was subliem.
Eddie Vetter, De Telegraaf

'Triomf voor Jansons in Achtste van Mahler. ... een uitvoering voor in een gouden lijst met het KCO en de verzamelde koren in grootse vorm. Camera's en microfoons waren gelukkig getuigen van dit wonder.
Peter van der Lint, Trouw

'Grootse Mahler bij Jansons en KCO. ... de uitvoering van Jansons en de zijnen was in alle denkbare opzichten een grootse, onvergetelijke belevenis. Jansons is waarlijk een tovenaar.'
Erik Voermans, Het Parool

 

Catalogusnummer: RCO 13003
Barcode: 5425008377759
Format: Hybrid Multichannel SACD + DVD
Gewicht: 149 gr.

€ 19,00
*
Product is toegevoegd

Levertijd

De levertijd van uw bestelling naar landen binnen Europa is drie tot vijf werkdagen. De levertijd naar landen buiten Europa is vijf tot tien werkdagen. 

Op dit moment kunnen wij geen bestellingen verzenden naar: China, Hongkong, Singapore, Australië, Nieuw-Zeeland, Verenigde Staten en Canada.