Webshop

Strauss > Ein Heldenleben

€ 19,00
*
Product is toegevoegd

Mariss Jansons, conductor emeritus

Op 4 september 2004 gaf Mariss Jansons zijn Welkomstconcert als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest in het Concertgebouw te Amsterdam. Dit zeer succesvolle concert werd vastgelegd in 5.0 surround stereo DSD en is nu verkrijgbaar op een hybride multichannel SACD op het eigen label van het orkest RCO Live.

De keuze om Richard Strauss symfonisch gedicht Ein Heldenleben voor dit concert te programmeren was niet zomaar een keuze.  Strauss droeg het werk in 1898 op aan het Koninklijk Concertgebouworkest en zijn chef-dirigent Willem Mengelberg. Het was destijds een van de eerste internationale blijken van erkenning van de kwaliteit van het Amsterdamse orkest, en het werk heeft sindsdien een vaste plaats op het repertoire van het orkest gekregen.

Deze uitvoering werd begroet met zeer luide bijval uit het publiek en zeer goede besprekingen in de internationale pers. Het was duidelijk dat dirigent en orkest samen een zeer goede start hadden gemaakt.

Live opgenomen in Het Concertgebouw Amsterdam op 4-6 september 2004

De televisieregistratie van het concert op 4 september is eveneens verkrijgbaar op RCO Live als DVD onder catalogusnummers RCO 04103 (NTSC) en RCO 04104 (PAL). Op deze DVD is tevens een vijftig minuten durende TV documentaire over Mariss Jansons opgenomen.

Gespeelde werken

Richard Strauss Ein Heldenleben

Catalogus nr. RCO 04005
Barcode: 5425008379807
Format: Hybrid Multichannel SACD
Gewicht: 112 gram

€ 19,00
*
Product is toegevoegd

Levertijd

NB! De levertijd van uw bestelling is ongeveer vijf werkdagen.

Heeft u uw bestelde artikelen binnen vijf werkdagen nodig? Neem dan direct na uw bestelling contact op met onze klantenservice via klantenservice@concertgebouworkest.nl of telefonisch via 020 – 3051015 (ma t/m vr 09.30 – 12.30 uur).