Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Susanne
Niesporek

tweede viool

Susanne Niesporek werd in Magdeburg geboren. Zij kreeg haar eerste vioollessen op zesjarige leeftijd en werd op haar tiende toegelaten tot de vooropleiding van het Franz Liszt Conservatorium in Weimar. Tijdens haar studie bij Jost Witter nam zij deel aan internationale concoursen en volgde ze masterclasses bij Oleg Kagan, Tibor Varga en Wolfgang Marschner.

Vanaf 1987 maakte zij deel uit van het Philharmonisch Orkest van de stad Gera. In augustus 1989 werd ze aanvoerder van de tweede violen bij het Orkest van het Oosten, waar ze later eerste concertmeester werd. Sinds september 1994 is Susanne Niesporek verbonden aan het Koninklijk Concertgebouworkest als plaatsvervangend aanvoerder tweede violen.

Susanne Niesporek speelt graag in kamermuziekverband. Met leden van het Concertgebouworkest vormt ze het duo MAdrigale (waarin ze zowel viool als altviool speelt) en het Philadelphus ensemble.

Een van haar passies is lesgeven. Susanne was actief betrokken bij de oprichting van de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest en werkte mee aan een het opzetten van een leerplan voor strijkers in Nederland.

Susanne Niesporek speelt op een Stradivarius uit 1736 die door een particuliere mecenas via de Stichting Donateurs Koninklijk Concertgebouworkest aan haar in bruikleen kon worden verstrekt.

Lees meer over Susanne Niesporek op haar eigen website www.susanneniesporek.nl.