Nieuwe samenwerking: Bijlmer Klassiek

Vanaf dit seizoen werken we samen met het Bijlmer Parktheater in een reeks grensverleggende concerten, waarbinnen verschillende muziekstijlen en podiumkunsten naadloos in elkaar overgaan. 
foto: Maarten Mooijman
foto: Maarten Mooijman

De reeks Bijlmer Klassiek bestaat dit seizoen uit vijf concerten. Daarin werken leden van het Concertgebouworkest samen met onder anderen de pianisten Djuwa Mroivili en Anna Fedorova, componist/gitarist Breno Virícimo, spoken word artist Zaïre Krieger, danser Rutkay Özpinar en klarinettist Martin Fröst, die dit seizoen artist in residence van het orkest is. Er komt muziek langs van onder anderen Johannes Brahms, Florence Price, André Caplet en Nina Simone.

Het Concertgebouworkest neemt hiermee het stokje over van zijn altviolist Michael Gieler, die tien jaar lang de succesvolle kamermuziekreeks organiseerde met het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost. 

Op 22 oktober gaat de nieuwe reeks Bijlmer Klassiek van start met The Extra Mile, een concert waarin muziek en taal elkaar versterken. Bassist Nicky Schwartz en klarinettist Olivier Patey van het Concertgebouworkest slaan de handen ineen met spoken word artist Zaïre Krieger, pianiste Anna Fedorova en violiste Diet Tilanus in (aan)sprekende muziek van Brahms en Dmitri Sjostakovitsj.

Bijlmer Klassiek, concertdata

Kaarten zijn te koop via het Bijlmer Parktheater

Over het Bijlmer Parktheater

In het Bijlmer Parktheater komen nieuwe verhalen tot ontwikkeling, kunnen nieuwe makers zich artistiek ontplooien en voelt publiek zich thuis. Het levendige, intiem en gastvrije theater heeft een unieke programmering met plaats voor verschillende identiteiten, tradities, culturen en cultuuruitingen waar mensen in al hun verscheidenheid betekenis vinden.