Daantje Dirigentje en een stilgevallen fluit

Als Fluit een nachtegaal hoort zingen, kan hij zijn oren niet geloven: zoiets moois heeft hij nog nooit gehoord! In de serie Daantje Dirigentje is het derde boekje uitgekomen: Daantje Dirigentje en een stilgevallen fluit.
Daantje Dirigentje en een stilgevallen fluit

Fluit wil niet meer spelen in het orkest, de nachtegaal moet voortaan zijn partij maar fluiten. Maar als de nachtegaal komt repeteren, gaan de dingen anders dan verwacht…

Daantje Dirigentje en een stilgevallen fluit is het nieuwste boekje over Daantje dat in de boekhandel is verschenen. Daantje Dirigentje is een reeks voorleesboekjes van het Concertgebouworkest, waarvan de deeltjes één voor één in de winkel verschijnen. De reeks introduceert de wereld van de muziekinstrumenten bij kleine kinderen en wordt geproduceerd door het Concertgebouworkest in samenwerking met Uitgeverij Rubinstein. Kinderen van 3 tot en met 6 jaar beleven avonturen met de instrumenten uit het orkest. Eerder verscheen al Daantje Dirigentje en een hoorn met een verhaal en Daantje Dirigentje en het verhaal van een viool.

Erik van Os en Elle van Lieshout schreven voor dit boekje de tekst op rijm. Emanuel Wiemans maakte de eigenzinnige illustraties.

Dit boekje is mede mogelijk gemaakt door ING, global partner van het Concertgebouworkest.

Slaapliedjes

Eerder maakten musici van het Concertgebouworkest in samenwerking met Zwitsal, onderdeel van global partner Unilever, een populaire reeks opnamen van internationale slaapliedjes: 'Ssst… lekker slapen'. Achterin elk Daantje-boekje staat een QR-code waarmee je deze kunt beluisteren.