Basklarinet met ING punten

Als Global Partner van het Concertgebouworkest draagt ING graag een “puntje” bij aan de werving van de nieuwe basklarinet voor Davide Lattuada. Via een actie in de ING Puntenwinkel konden klanten deze bijzondere aankoop mede mogelijk maken!

Basklarinet - foto: Marco Broggreve
Basklarinet - foto: Marco Broggreve

Update 16-11-2021: wegens groot succes is deze actie al gesloten. Veel dank aan iedereen die heeft gesteund!

De unieke klankkleur van het Concertgebouworkest ontstaat door de combinatie van topmusici die de beschikking hebben over de allerbeste instrumenten. Het instrument van basklarinettist Davide Lattuada van het Concertgebouworkest is aan vervanging toe, reden voor Foundation Concertgebouworkest om zich in te zetten voor de aankoop van een nieuwe basklarinet. Als Global Partner van het Concertgebouworkest draagt ING daar graag een “puntje” aan bij door een actie in hun Puntenwinkel bij klanten onder de aandacht te brengen! Via de ING Puntenwinkel kunnen ING klanten nu de basklarinet voor het Concertgebouworkest mede mogelijk maken door bij te dragen met hun ING-punten en een donatie.

De basklarinet is een van de veelzijdigste instrumenten in het orkest. Hij versterkt de baslijn, maar heeft ook vaak de taak om in solopassages somberheid en ernst uit te drukken, terwijl ook virtuositeit en zelfs komische effecten binnen zijn bereik moeten liggen. Om de concertzaal tot in alle hoeken te vullen heeft basklarinettist Davide Lattuada van het Concertgebouworkest een instrument nodig dat een explosie van geluid kan veroorzaken.

De Italiaan Davide Lattuada trad in 2006 toe tot het Concertgebouworkest en is daarnaast ook docent aan het Conservatorium van Amsterdam en geeft masterclasses in binnen- en buitenland. Nu is hij op zoek naar een instrument dat krachtig genoeg is om de hele klarinetsectie te ondersteunen, maar tegelijkertijd in staat is om een delicate atmosfeer te creëren die tot op de laatste stoel hoor- en voelbaar is, zelfs in de zachtste passages.

Na enige jaren van intensief gebruik verliest een basklarinet aan flexibiliteit en wordt het moeilijker om de kleinste details op het hoogste niveau te realiseren. Daarom zal er voor het Concertgebouworkest een nieuwe basklarinet aangekocht moeten worden.

Als je een betaal- én spaarrekening hebt bij ING, ontvang je automatisch Punten voor je dagelijkse bank activiteiten. Bijvoorbeeld als je betaalt met je ING Betaalpas of mobiel bankiert. Je kunt je Punten inwisselen voor korting op diverse producten in de ING Puntenwinkel. ING klanten krijgen nu de mogelijkheid om bij te dragen aan deze belangrijke aankoop voor het orkest met hun ING-punten en een gift. De bijdrage komt geheel ten goede aan de basklarinet en ING Nederland, Global Partner van het Concertgebouworkest, zal tevens elke gift verdubbelen!

Davide Lattuada en Arno Piters treden op tijdens de Prix de Salon 2016 (foto: Mladen Pikulic)
Davide Lattuada en Arno Piters treden op tijdens de Prix de Salon 2016 (foto: Mladen Pikulic)