Bestel nu kaarten 2023/24

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen is gestart! Maak een keuze uit vertrouwd symfonisch repertoire, werken uit de recente muziekgeschiedenis en verrassende producties met grote dirigenten en bijzondere solisten.
foto: Eduardus Lee
foto: Eduardus Lee
Speciale zomeractie: bestel nu kaarten voor drie concerten of meer en ontvang 10% korting.*

Bekijk de concerten van het nieuwe seizoen

Geen pianoconcert missen? Uw kinderen meenemen naar de concerten voor de hele familie, of alvast avonden plannen voor symfonieën van Bruckner? Wij hebben voor u concerten samengebracht in thematische collecties.

 • Klaus Mäkelä

Klaus MäkeläMaak komend seizoen kennis met de veelzijdigheid van Klaus Mäkelä. Van Mozarts Klarinetconcert tot Mahlers Derde symfonie, van Beethovens ‘Eroica’ tot Bruckners Vijfde, van Debussy en Ravel tot Larcher en Tawfiq: ze worden allemaal tot leven gebracht door het Concertgebouworkest en zijn toekomstige chef-dirigent. 

naar de concerten met Klaus Mäkelä


 • Bruckner-cyclus

anton brucknerHet Concertgebouworkest viert de 200e geboortedag van Anton Bruckner met een unieke cyclus: binnen anderhalf jaar speelt het orkest de symfonieën 1 tot en met 9 onder leiding van negen vooraanstaande dirigenten.

 

naar de Brucknersymfonieën


 • Orkest met zang

orkest met zangDe eerste uitvoering van Schönbergs Gurre-Lieder bij het Concertgebouworkest was onder leiding van de componist zelf, iets meer dan 100 jaar geleden. In februari 2024 staat deze grootse en monumentale cantate weer op het programma, nu gedirigeerd door niemand minder dan Riccardo Chailly. John Eliot Gardiner komt opnieuw met zijn Monteverdi Choir naar Amsterdam, deze keer voor Brahms’ Ein deutsches Requiem. In de Passietijd speelt het orkest dit seizoen Bachs Johannes-Passion.

Bekijk de concerten met orkest en zang


 • Essentials

essentialsTijdens Essentials op vrijdag- of zaterdagavond maak je kennis met dé meesterwerken die je gehoord moet hebben, uitgevoerd door het Concertgebouworkest. De concerten duren een uur en worden eigenwijs ingeleid door presentator Thomas Vanderveken. Napraten met een drankje! 

Naar Essentials-concerten


 • Pianoconcerten

pianoconcertenYuja Wang soleert in Ravels beide pianoconcerten onder leiding van Klaus Mäkelä. In Chopins Eerste pianoconcert schittert de Zuid-Koreaan Seong-Jin Cho en Igor Levit maakt zijn opwachting in Béla Bartóks prachtige Derde pianoconcert. De alom geliefde Emanuel Ax hoor je in Mozarts Pianoconcert nr. 17. Kortom: het klavier staat komend seizoen centraal in meeslepende soloconcerten.

Naar de pianoconcerten


 •  Kinderconcerten

kinderconcerten

Bij onze Kinderconcerten maken kinderen kennis met de rijkdom van klassieke muziek. Op zondag 19 november presenteren orkestmusici Koning Klimboom, een wonderlijk muzikaal verhaal over de eigenwijze boomklimmer Peer – met de geweldige muziek van Edvard Grieg. Op 17 maart speelt het voltallige orkest in de Grote Zaal een spetterend Kinderconcert dat zich afspeelt in het roerige New York van honderd jaar geleden.

Naar de kinderconcerten

* Voorwaarden zomeractie

Voorwaarden:

 • De korting is geldig voor bestellingen van 30 mei tot en met 31 augustus 2023. 
 • De korting is geldig voor de concerten die zijn georganiseerd door het Koninklijk Concertgebouworkest in Het Concertgebouw tussen 14 september 2023 en 26 juni 2024, met uitzondering van het Annual Gala op 12 januari 2024. 
 • De korting is geldig op alle rangen. 
 • De korting kan worden gecombineerd met de Vriendenkorting op de Vriendenconcertselectie. 
 • De korting is ook geldig voor kinderprijzen. 
 • De korting is niet te combineren met de Entréekorting. 
 • De korting is geldig op de Close-up concerten die worden georganiseerd door de Vrienden. 
 • De korting is ook geldig op de concerten uit de Bruckner-cyclus in seizoen 2024/2025.