Brahms-cyclus

Muziek die spontaan tot stand komt – zo klinkt de muziek van Johannes Brahms volgens de gelauwerde dirigent en Brahms-expert John Eliot Gardiner. Ervaar het meesterschap van Brahms en laat u meevoeren door de melodische rijkdom van zijn vier symfonieën!

Laat u meevoeren de door melodische rijkdom van Brahms’ symfonieën!

Serie BrahmsOp woensdag 3 en vrijdag 5 mei leidt Sir John Eliot Gardiner het Concertgebouworkest in alle vier symfonieën van Johannes Brahms, verdeeld over twee concerten. En u kunt ze nu als serie bestellen! Beide concerten zijn ook los te bestellen, maar bestelt u de reeks, dan ontvangt u 20% korting.

Wat is het verhaal achter deze symfonieën?

Brahms' Eerste symfonie ging in 1876 in première na een ruim twintigjarige worsteling. Voor zijn in 1877 gecomponeerde Tweede symfonie had Brahms slechts vier maanden nodig om deze te maken. De Derde symfonie voltooide hij in de zomer van 1883 in Wiesbaden en was volgens muziekciticus Eduard Hanslick ‘de meest perfecte’. In 1885 bracht Brahms zijn gloednieuwe zijn laatste Vierde symfonie in première. Het was een groot succes; het publiek applaudisseerde na elk deel.

Eerste symfonie | Tweede symfonie | Derde symfonie | Vierde symfonie


Over John Eliot Gardiner

John Eliot Gardiner dirigeert het Concertgebouworkest (foto: Eduardus Lee)John Eliot Gardiner wordt beschouwd als een sleutelfiguur in de ontwikkeling van de historische uitvoeringspraktijk. Zijn repertoire beslaat de vroege Barok tot en met de twintigste eeuw. De afgelopen decennia bleef hij zijn visie vernieuwen en verbreden.
Lees meer

‘Ik geloof dat deze symfonieën doorzichtig en stralend zijn’
- John Eliot Gardiner

Over Johannes Brahms

Joahnnes Brahms‘De meest klassieke componist van de romantische periode’, zo is Johannes Brahms de geschiedenis ingegaan. De Duitse componist componist uit de Romantiek is beroemd om zijn vier symfonieën en Ein deutsches Requiem, maar ook zijn kamermuziek, liederen en koorwerken behoren tot het standaardrepertoire.
lees meer