Concerten in Reykjavik en Hamburg

Klaus Mäkelä leidt het eerste concert van het Concertgebouworkest ooit in IJsland. Net als tijdens het tweede concert op deze tournee in een spectaculaire, moderne concertzaal.

Concerten in Reykjavik en Hamburg

Op woensdag 10 november brengt het orkest voor het eerst een bezoek aan IJsland. Het concert wordt gegeven in Harpa, de tien jaar jonge concertzaal van Reykjavik.

Detail van de gevel van Harpa

Harpa is een van Reykjavík’s meest indrukwekkende gebouwen. Een architectonisch hoogtepunt dat in 2013 een prestigieuze architectuurprijs toegekend kreeg. Het glaswerk van de gevel spiegelt niet alleen de directe omgeving, maar ook de naastgelegen haven. Als concert- en congresgebouw is Harpa het centrum van het sociaalculturele leven in het hart van de stad. 

Op zaterdag 13 november staat het orkest in de Elbphilharmonie in Hamburg. Ook een iconisch gebouw, waarvan het glaswerk de lucht weerspiegelt. “Een project tussen hemel en aarde”, werd geschreven. “De Elbphilharmonie in Hamburg is een staaltje architectuur van wereldklasse”, kopte de NRC.

Elbphilharmonie foto Maxim Schultz
Elbphilharmonie Hamburg (foto: Maxim Schulz)

Tijdens deze tournee speelt het orkest onder leiding van Klaus Mäkelä de Zesde symfonie van Sjostakovitsj en Tsjaikovski’s Zesde symfonie, ‘Pathétique’.

Data en kaarten

De oorspronkelijk geplande tournee naar Moskou, Seoul en Japan is geannuleerd vanwege reisrestricties die verband houden met covid-19.