Een dag uit het leven van tubaïst Perry Hoogendijk

VIDEO - Precies twee jaar geleden volgden we onze solotubaïst Perry voor een dag. Wat we niet wisten was dat het Concertgebouworkest die avond het laatste concert zou spelen voor de lockdown. Met Tsjaikovski's Zesde Symfonie op het programma - net als deze week!
Perry Hoogendijk onderweg naar de repetitie van het Concertgebouworkest.
Perry Hoogendijk onderweg naar de repetitie van het Concertgebouworkest.

Hoe ziet een dag eruit in het leven van een musicus van het Concertgebouworkest? Precies twee jaar geleden volgden we onze tubaïst Perry Hoogendijk met een camera om dat uit te zoeken.

Perry start de dag met oefeningen voor zijn 'basis-fitheid', in een studio van het RCO House aan de Gabriël Metsulaan, voorafgaand aan een repetitie van de Zesde symfonie van Tsjaikovski in Het Concertgebouw. Na de lunch geeft hij Academist van het Concertgebouworkest Alberto Rodríguez Rodríguez in het Conservatorium van Amsterdam tips voor zijn komende auditie.

Perry's student Néstor Martínez Jara experimenteert met een loop station. In de namiddag gaat Perry langs bij een euphonium masterclass door Steven Mead in de showroom van Buffet Crampon in Amsterdam. Hij besluit  zijn dag met een concert in Het Concertgebouw.