Kerst met Klaus Mäkelä

Op 25 december om 14.15 uur vindt traditiegetrouw de Kerstmatinee van het Concertgebouworkest plaats, deze keer onder leiding van onze toekomstig chef-dirigent Klaus Mäkelä. Het sfeervolle kerstconcert wordt door AVROTROS live op de radio uitgezonden via NPO Klassiek, om 16.00 volgt de televisie-uitzending via NPO 2. 
René Knip
René Knip

Kerstmatinee

Als sinds de jaren zeventig wordt de traditionele Kerstmatinee van het Concertgebouworkest uitgezonden op televisie. Het jaarlijkse concert is doorgaans het domein van de chef-dirigent – in de beginperiode was dat Bernard Haitink. De Kerstmatinee van 2021, in de lockdown-periode, was een concertstream waarvoor Klaus Mäkelä drie maanden na zijn debuut bij het Concertgebouworkest was teruggevraagd. Het succes van deze samenwerking met het orkest leidde tot de aanstelling van Klaus Mäkelä als artistiek partner en toekomstig chef-dirigent. In die hoedanigheid leidt hij vanaf 2023 jaarlijks de Kerstmatinee.

Kijk op Eerste kerstdag om 16.00 uur via NPO 2 naar ons Kerstconcert.

Programma

Op het programma staan werken van Felix Mendelssohn en Fanny Hensel-Mendelssohn met als solist de sopraan Chen Reiss, gevolgd door Beethovens Derde symfonie, ‘Eroica’.