Nalaten aan het Concertgebouworkest

Van 30 oktober tot en met 5 november neemt het Concertgebouworkest deel aan de Week van het nalaten aan cultuur. Samen met andere culturele instellingen geven we bekendheid aan de mogelijkheid om na te laten aan een culturele instelling.
foto: Renske Vrolijk
foto: Renske Vrolijk

Het Concertgebouworkest opnemen in uw testament?

Theater, schilderkunst, dans, muziek - voor veel mensen geeft cultuur kleur aan het leven. Geniet u van de concerten van het Concertgebouworkest? En hoopt u dat ook volgende generaties dat kunnen doen? Overweeg dan om het orkest op te nemen in uw testament. Zo blijft u ons ook na uw leven steunen. 

Nalaten aan het Concertgebouworkest

Een culturele instelling beschikt meestal over een ANBI-status, dat als voordeel heeft dat de instelling daarmee is vrijgesteld van erfbelasting. Doordat de culturele instelling met ANBI-status geen erfbelasting hoeft te betalen, komt uw gehele nalatenschap ten gunste van de culturele instelling.

De Week van nalaten aan cultuur

Twee jaar geleden vonden 52 samenwerkende culturele instellingen elkaar in het initiatief 'nalaten aan cultuur'. Verenigd in de Stichting Nalaten aan cultuur spannen zij zich deze week extra in om bewustwording in Nederland te creëren over de mogelijkheid cultuur in het testament op te nemen. Het Concertgebouworkest was hierbij een van de initiatiefnemers.

Ook als u geen miljonair bent, kunt u nalaten aan cultuur