Samenwerking met Apple

Op 28 maart lanceerde Apple zijn eigen app voor uitsluitend klassieke muziek: Apple Music Classical. Het Concertgebouworkest is er trots op gedurende het eerste jaar van deze nieuwe streamingdienst een partnership met Apple te onderhouden. Apple Music Classical was afgelopen week de meest gedownloade app in Apples appstore.
foto: apple
foto: apple

Apple Music Classical Tijdens deze samenwerking worden twaalf niet eerder verschenen opnamen van het Concertgebouworkest in hoge resolutie stereo en Spatial Audio met Dolby Atmos voor één jaar exclusief uitgebracht op Apple Music Classical. Daarnaast worden meer dan 50 bestaande originele surround-opnamen van het eigen label RCO Live voor het eerst digitaal beschikbaar gemaakt in Spatial Audio met Dolby Atmos. Verder zullen reguliere RCO Live-uitgaven gedurende dit eerste jaar steeds eerder op Apple Music Classical verschijnen dan op andere platforms.

De catalogus van het Concertgebouworkest, inclusief de exclusieve opnamen, krijgt een eigen portal op Apple Music Classical, waar het orkest ook regelmatig nieuwe exclusieve playlists zal publiceren.

Apple Music Classical bevat de grootste klassieke muziekcatalogus ter wereld, inclusief honderden opnames van het Concertgebouworkest, in de hoogste audiokwaliteit: lossless tot 24 bit en Spatial Audio met Dolby Atmos. Deze catalogus is nu gemakkelijk doorzoekbaar dankzij speciaal voor klassieke muziek ontwikkelde technologie.

Naar Apple Music Classical