Series 2024/2025

Bekijk hier de plannen van het Concertgebouworkest voor seizoen 2024/2025! Gevarieerde programma’s met de mooiste muziek voor iedereen. Zowel in Het Concertgebouw als daarbuiten. En ontdek waar onze toekomstig chef-dirigent Klaus Mäkelä zich op verheugt.

In één keer alles regelen voor een prachtig muzikaal seizoen? Kies dan voor een van onze concertseries en krijg:

  • keuze uit de mooiste stoelen in de zaal
  • tot wel 25% korting ten opzichte van de losse concerten
  • als eerste de mogelijkheid om kaarten te bestellen voor een selectie extra concerten. 
  • flexibiliteit in het omzetten van uw concertkaarten.
  • de seizoensbrochure is ook als pdf beschikbaar.

Maak uw keuze uit een van onze concertseries


De veelzijdige Klaus Mäkelä

Als artistiek partner dirigeert Klaus Mäkelä in seizoen 2024/2025 onder meer Mahlers Eerste  en Achtste symfonie en start hij een Schumann-cyclus. Natuurlijk leidt hij de Kerstmatinee (met Richard Strauss’ Ein Heldenleben!) en het feestelijke Annual Gala. Zijn repertoire beslaat komend seizoen 400 jaar, van de zestiende-eeuwer John Dowland tot hedendaagse componisten als Unsuk Chin en Anders Hillborg. Met muziek van Rachmaninoff, Prokofjev en een opdrachtwerk van Ellen Reid gaan we ook op tournee naar de Verenigde Staten.

Amsterdam 750

Tania Kross
Tania Kross (foto: Anne van Zantwijk)

Het Concertgebouworkest viert het 750-jarig jubileum van zijn stad met twee concerten in de eigen series A en D, en een in de ZaterdagMatinee. Sopraan Katrien Baerts, mezzosopraan Tania Kross en het Groot Omroepkoor leveren vocale bijdragen. Naast aria’s uit de Antilliaanse opera  Katibu di shon klinkt  De stad van Dis van Louis Andriessen en een gloednieuw opdrachtwerk van zijn vroegere leerling Calliope Tsoupaki. Bij de componist Theo Verbey klinkt hele wereld in een appartement in Amsterdam-Oost.

Bestel serie D: De variatie 


Schönberg 150 jaar

In september 2024 is het 150 jaar geleden dat Arnold Schönberg werd geboren. De Weense componist heeft zo veel te bieden! Na de grootse Gurre-Lieder afgelopen februari spelen we in september het prachtige laatromantische Verklärte Nacht, in oktober gevolgd door een uniek Schönberg-drieluik in een oogstrelende mise-en-espace van Pierre Audi, creatief partner van het orkest, met een hoofdrol voor sopraan Barbara Hannigan.

Bestel serie A 


Grote maestro’s

Jaap van Zweden (foto: Mladen Pikulic)

Het Concertgebouworkest werkt met de meest vooraanstaande dirigenten van onze tijd. Zo bekroont Riccardo Chailly onze de Bruckner-cyclus met de Negende symfonie en leidt Jaap van Zweden Bruckners Vierde. Honorair gastdirigent Iván Fischer stort zich op Prokofjev. Leonardo García Alarcón komt terug met Bach en Händel, Semyon Bychkov dirigeert Sjostakovitsj, bij Manfred Honeck klinkt muziek van Richard Strauss en Puccini. Het orkest geeft ook ruimte aan nieuwe gezichten: Karina Canellakis, Han-Na Chang, Yu Lu, Riccardo Minasi, Vasily Petrenko en Simone Young maken hun debuut.

Bestel serie E: De grote maestro's


Essentials

Voor wie nog niet veel ervaring heeft met orkestmuziek is er de serie Essentials, waarin je kennismaakt met meesterwerken die je gehoord moet hebben. Een keuzeserie van zes compacte concerten, zoals altijd met een prikkelende inleiding door presentator Thomas Vanderveken. Binnen de serie organiseren we twee concerten in nauwe samenwerking met jongerenvereniging Entrée.

Bestel serie S: Essentials


Befaamde solisten

Renée Flemming
Renée Flemming (foto Andrew Eccles)

Bij het Concertgebouworkest hoort u komend seizoen solisten van wereldfaam, zoals komend seizoen de zangeressen Joyce DiDonato, Renée Fleming en Tania Kross en de pianisten Maria João Pires en, Jean-Yves Thibaudet. Janine Jansen soleert in Brittens Vioolconcert, waarmee ze twintig jaar geleden debuteerde. Ook de violisten Augustin Hadelich en Lisa Batiashvili zijn van de partij. Uit eigen gelederen treden solofluitiste Emily Beynon, solohoboïst Ivan Podyomov, solocelliste Tatjana Vassiljeva-Monnier en soloaltiste Santa Vižine in de schijnwerpers.

Bestel serie B 


Klassiek voor kinderen

Voor de jongste generaties ontwikkelt het orkest steeds meer educatieve activiteiten, waaronder Schoolconcerten, Kinderconcerten (in de Kleine Zaal en de Grote Zaal) en de Familieserie.

Bestel de familieserie


Muziek van nu

Het Concertgebouworkest heeft altijd graag samengewerkt met eigentijdse componisten. In seizoen 2024/2025 speelt het orkest nieuwe opdrachtwerken van Guillaume Connesson, Anders Hillborg, Liza Lim, Seung-Won Oh, Ellen Reid en Calliope Tsoupaki. Succesvolle werken die Unsuk Chin en Bernd Richard Deutsch recent voor het orkest schreven worden opnieuw uitgevoerd, en componist/dirigent Matthias Pintscher leidt een prachtig programma met werken van hemzelf en andere componisten, waarin cellisten Nicolas Altstaedt en Alisa Weilerstein schitteren.

Bestel serie A 


Bruckner 200 jaar

Natuurlijk vervolgen we onze Bruckner-cyclus, waarmee we vieren dat Anton Bruckner 200 jaar geleden werd geboren. Onder leiding van gerenommeerde dirigenten spelen we komend seizoen de symfonieën nr. 1, 2, 4, 6 en 9 - de laatste onder leiding van conductor emeritus Riccardo Chailly.

Lees meer over de Bruckner-cyclus

Bestel de serie 


Bijlmer Klassiek

Met veel plezier organiseert het Concertgebouworkest de succesvolle concerten in de avontuurlijke reeks Bijlmer Klassiek in samenwerking met het Bijlmer Parktheater. Het derde cross-overseizoen staat voor de deur! Houd onze website in de gaten voor de data van het komend seizoen.


Naar alle concertseries