String Fling

Onder de naam String Fling vormden twintig voormalige deelnemers van het jeugdorkest Concertgebouworkest Young eind vorige maand een strijkorkest. De jonge musici kwamen bijeen op bijzondere locaties zoals het azc in Dronten en Amsterdam UMC.
String Fling in Amsterdam UMC, foto: Arthur Augustijn
String Fling in Amsterdam UMC, foto: Arthur Augustijn

De jongeren, afkomstig uit verschillende Europese landen, deden allemaal mee met een van de afgelopen vier edities van Young.  Nu konden ze als leden van String Fling hun liefde voor de muziek en hun ervaringen bij Young met elkaar delen, terwijl ze zich muzikaal en sociaal verder ontwikkelden. Ze kregen masterclasses van leden van het Concertgebouworkest, en onder leiding van eerste violiste Borika van den Booren-Bayon werkten ze aan een concertprogramma met de Serenade voor strijkers van Josef Suk en de 'Kamersymfonie', opus 110a van Dmitri Sjostakovitsj.

Young-alumni met violiste Borika van den Booren-Bayon (foto: Eduardus Lee)

Als afsluiting van het project gaf het ensemble uitvoeringen op bijzondere locaties. Naast besloten concerten bij het azc Dronten, op muziekschool Waterland in Purmerend en op het kantoor van Booking.com, waren er openbare concerten in Amsterdam UMC en in de Amsterdamzaal van het Concertgebouworkest.

Besloten concert in het azc Dronten

Ambassaseurschap

Met String Fling konden de jonge musici vormgeven aan hun ambassadeurschap voor de klassieke muziek, zoals ze dat hebben meegekregen vanuit Young. 

Concertgebouworkest Young

Concertgebouworkest Young is sinds 2019 het internationale jeugdorkest voor jonge getalenteerde musici die een steuntje in de rug verdienen. Tientallen oud-leden studeren inmiddels op conservatoria, hebben ensembles geformeerd en organiseren concerten. In de zomer van 2025 vindt de vijfde editie van Young plaats.

String Fling wordt mogelijk gemaakt door global partner Booking.com.

Besloten cocert in het nieuw gebouw van Booking.com