Unieke cross-overs in Bijlmer Klassiek

Met ontroerende momenten, vrolijke ontmoetingen en spannende cross-overs waren de eerste edities van Bijlmer Klassiek dit seizoen een groot succes. Drie keer een uitverkochte zaal met enthousiast publiek en geïnspireerde musici. Op naar het concert van 7 april: Annou alé!
Give Life Back to Music, 3 februari (foto: Jean van Lingen)
Give Life Back to Music, 3 februari (foto: Jean van Lingen)

In de serie Bijlmer Klassiek werkt het Concertgebouworkest samen met het Bijlmer Parktheater. De programma’s worden samengesteld door orkestleden en artiesten die een heel ander genre vertegenwoordigen. Muziekstijlen gaan naadloos in elkaar over en worden gemixt met andere podiumkunsten.

Op 1 oktober presenteerde pianist Roderigo Robles de Medina samen met vier strijkers uit het orkest Surinaamse romantiek, meeslepende muziek van Surinaamse componisten, en van Nederlandse musici met Surinaamse wortels.

‘In deze bewogen tijden is het extra belangrijk om saamhorigheid en verbondenheid te creëren door middel van muziek.’
- Coraline Groen

Voor Caribbean Meets Classical op 3 december stelden violiste Coraline Groen een programma samen met multi-instrumentalist en zanger Stanley Clementina. Het werd een fascinerende mix van Europese klassieke muziek en authentieke muziekstijlen uit het Caribische gebied, zoals de seú, ceremoniële muziek van de plantages. Het concert eindigde met dansend publiek.

Caribbean Meets Classical  - 3 december

Give Life Back to Music was de titel van het concert van 3 februari waarin ook het gelijknamige nummer van Daft Punk klonk. Bassist van het Concertgebouworkest en componist Rob Dirksen bracht samen met de veelzijdige jazzmusicus Eddy Veldman een swingende cross-over van klassiek en jazz.

‘Dit concept creëert openheid bij mensen, het is een kans om andere genres te leren waarderen, zonder druk te voelen om het te móeten waarderen.'
- Stanley Clementina

7 april - Annou alé!

Op zondag 7 april gaan we met Bijlmer Klassiek op muzikaal avontuur naar de Cariben en verder, met zangeres en toetseniste Sophie Anglionin, haar vader, de zanger/gitarist Alain Anglionin, en violiste Jae-Won Lee. We bezoeken Alains geboorteland Martinique, waar klanken uit Afrika, Europa en Latijns-Amerika samenkomen. Ook in muziek uit Frankrijk, waar Jae-Won vandaan komt, horen we de hele wereld terug.