Unieke luisterervaringen

Luisteren tussen de spelende musicus, meer uitleg tijdens een concert, of een muzikale reis met een sfeervolle afterparty. Het Concertgebouworkest biedt in het seizoen 2022/2023 drie verrassende nieuwe manieren om de muziek extra intens te beleven. 
illustratie: Catherina Nieuwesteeg
illustratie: Catherina Nieuwesteeg

Hoe het zou zijn om tijdens een concert naast de orkestleden te zitten? U kunt het zelf ervaren op 9 februari. Muziek van alle zeventien componisten wier namen de balkons van de Grote Zaal sieren wordt dan midden in de zaal gedirigeerd door Iván Fischer; hij wordt omringd door de orkestleden én het publiek ­ naast elkaar, door elkaar heen. U zit letterlijk midden in de muziek. Een unieke luisterervaring.

Net als het compacte, intense concert op 13 oktober: de Italiaan Gianandrea Noseda dirigeert Luigi Dalla piccola’s Partita niet alleen, maar licht het ook uitgebreid toe aan de hand van door het orkest gespeelde fragmenten. Zo leert u de muziek écht goed kennen!

Op 1 december gaat dirigente Barbara Hannigan orkest en publiek voor in een bijzonder concert op de late donderdagavond, gevolgd door een sfeervolle afterparty. Een muzikale reis met hoofdrollen voor de harpspelende sopraan Aphrodite Patoulidou en violiste Vilde Frang in nauwe samenwerking met Pierre Audi, creatief partner van het orkest.

Zo krijgt u alle gelegenheid om de muziek van het Concertgebouworkest op een compleet nieuwe manier te ervaren.

Kaarten voor deze concerten zijn vanaf 1 juni in de verkoop