Koninklijk Concertgebouworkest
Koninklijk Concertgebouworkest
musician.image.alt

terug

Yefim
Bronfman

Piano

‘Onwaarschijnlijk vitaal en virtuoos’ noemde NRC Handelsblad het spel van Yefim Bronfman na een samenwerking met het Koninklijk Concertgebouworkest. Yefim Bronfman werd geboren in Rusland, maar emigreerde in 1973 met zijn ouders naar Israël. Twee jaar later maakte hij zijn internationale debuut met het Orchestre Symphonique de Montréal onder leiding van Zubin Mehta. In 1991 keerde hij voor het eerst terug naar Rusland voor een serie recitals met violist Isaac Stern.

Yefim Bronfmans rijke carrière bracht hem naar vrijwel alle grote symfonieorkesten over de hele wereld. Zo soleert hij regelmatig bij de Berliner en Wiener Philharmoniker, het Boston Symphony Orchestra en de New York Philharmonic. Bij het Koninklijk Concertgebouworkest is hij een regelmatig terugkerende gast sinds zijn debuut in juni 1999. In seizoen 2007/08 trad hij als ‘Perspective Artist’ in Carnegie Hall in New York op met zowel het Koninklijk Concertgebouworkest als de Wiener Philharmoniker.

Yefim Bronfman won Grammy Awards voor zijn opnamen van zowel Esa-Pekka Salonens Piano Concerto als de drie pianoconcerten van Bartók met de Los Angeles Philharmonic. In het seizoen 2013/14 was  hij artist-in-residence bij de New York Philharmonic.

In november 2013 reisde Yefim Bronfman met het Concertgebouworkest mee naar onder meer Rusland en Australië, met Beethovens Derde pianoconcert op de lessenaar. In februari 2014 soleerde hij onder leiding van Gustavo Gimeno in het aan hem opgedragen Tweede pianoconcert van Magnus Lindberg.